"Mipol" FHU Sp.j.

ul. Moszczenica Wyżna 72, 33-340 Stary Sącz tel. +48 (18) 446 25 23 tel. +48 (18) 449 01 05
Strona Internetowa: http://www.mipol.co  Wyświetlono: 5612
Ładuję...

Dane kontaktowe

telefon: +48 (18) 449 01 06
www: http://www.mipol.co
e-mail: mipol@pro.onet.pl

Opis firmy

Firma handlowo usługowa "Mipol" położona jest w bajecznym krajobrazie beskidzkim na południu polski. Zakład specjalizuje się w produkcji mięsa wołowego: ćwierćtusze wołowe oraz mięso rozbierane na elementy. Jest to firma rodzinna założona w 1990 roku. Właścicielami firmy są Mieczysław, Bożena, Józef Plata i Piotr Mikulec, od początku swojej działalności właściciele firmy cały swój wysiłek poświęcili poprawie jakości swych produktów, ze szczególnym uwzględnieniem ich bezpieczeństwa zdrowotnego ku zadowoleniu ich odbiorców i własnej satysfakcji. W 2004r. Zakończona została rozbudowa nowoczesnego zakładu, spełniającego wszystkie wymogi unii europejskiej, zakład zatwierdzony jest przez powiatowego lekarza weterynarii w nowym sączu do produkcji do handlu oraz na eksport do krajów trzecich w zakresie uboju zwierząt rzeźnych (bydła, koni, baranów), posiada weterynaryjny numer identyfikacyjny: pl 12103801 ewg, obecnie w skład firmy wchodzi jeden zakład produkcyjny z nowoczesną technologią (ubój rozbiór), poczekalnia zwierząt, cztery magazyny chłodnicze, szok komora, mroźnia składowa na potrzeby własne i usługowe oraz biologiczna oczyszczalnia ścieków. Wołowe chłodzone ćwierci z byków klasa: r, o, wołowe chłodzone ćwierci z krów klasa: o, wołowe chłodzone ćwierci z jałówek klasa: r, o. Polityka zakładu jest dbałość o wysokie standardy produkcyjne poprzez wszechstronne zaangażowanie pracowników działających na wszystkich szczeblach przedsiębiorstwa oraz stałe wychodzenie naprzeciw wymaganiom klientów i przewidywanie ich przyszłych oczekiwań, produkcja odbywa się zgodnie z dobrą praktyką higieniczną i produkcyjną (ghp, gmp) oraz z przepisami ochrony środowiska, zakład wdrożył system jakości oparty na analizie zagrożeń i krytycznym punkcie kontroli haccp, posiada specjalistów w dziedzinie klasyfikacji tusz wołowych i owczych wg systemu europ, gwarantując tym samym najlepszą ocenę poubojową mięsa, zakład posiada wykwalifikowaną kadrę pracowniczą specjalizującą się rozbiorem mięsa na elementy, firma prowadzi skup zwierząt rzeźnych na terenie zakładu oraz w bazach w całej polsce, dysponując własnymi środkami transportu.

Tagi

artykuły spożywcze, mięso, mięso Stary Sącz, mięso wołowe, podroby wołowe, mięso małopolskie, wędliny, produkty zwierzęce, tusze, wołowina, ubojnia małopolskie, skup zwierząt rzeźnych, ubój zwierząt rzeźnych, export mięsa, import zwierząt Czechy Słowacja, sprzedaż hurtowa mięsa, sprzedaż detaliczna mięsa, sprzedaż mięsa hurt, sprzedaż mięsa detal, ćwierćtusze wołowe

Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka - Dotacje na Innowacje.
©2014 Wszystkie prawa zastrzeżone
Wykonanie: nFinity.pl