"Skiba" Ubojnia Zakłady Mięsne

ul. Droga do Igieł 2, 89-600 Chojnice tel. +48 (52) 395 20 00 tel. +48 (52) 395 25 02
Strona Internetowa: http://www.zmskiba.pl  Wyświetlono: 3099
Ładuję...

Dane kontaktowe

telefon: +48 (52) 395 25 02
www: http://www.zmskiba.pl
e-mail: ubojnia@zmskiba.pl

Opis firmy

Zakłady Mięsne SKIBA to jedne z najprężniej rozwijających się zakładów branży mięsnej w Polsce. Od początku istnienia firmy, od 1991 roku, główną dewizą naszego działania jest stała dbałość o jakość oferowanych wyrobów przy jednoczesnym kultywowaniu najlepszych tradycji przetwórstwa mięsnego i dbałości o środowisko naturalne.  
            
Naszym niepodważalnym atutem jest położenie Zakładów Mięsnych SKIBA – główna siedziba firmy znajduje się w Chojnicach (woj. Pomorskie), na granicy Borów Tucholskich i Kaszub, jednych z najczystszych ekologicznie regionów Polski. Ich cechą charakterystyczną jest niepowtarzalne ukształtowanie terenu (liczne jeziora, oczka wodne, rzeki, torfowiska, lasy i łąki wchodzące w skład Parków Krajobrazowych oraz Parków Narodowych) a także unikatowa fauna i flora (liczne gatunki roślin i zwierząt występujące wyłącznie na tych terenach i objęte ścisłą ochroną). 

Dbałość o zachowanie naturalnego krajobrazu i restrykcyjne przepisy ochrony środowiska wpłynęły negatywnie na rozwój przemysłu na wspomnianych terenach. Korzyścią dla nas jako producenta żywności jest zminimalizowany wpływ uprzemysłowienia na okoliczne tereny rolnicze, co znajduje bezpośrednie odbicie w jakości pozyskiwanego surowca rzeźnego. 
  
           
Zakład przetwórczy o powierzchni 9 tys.m
² mieści się w Chojnicach. Produkcja odbywa się zgodnie z dobrą praktyką produkcyjną i higieniczną (GMP i GHP) i znajduje się pod stałym nadzorem Inspekcji Weterynaryjnej.
Zakład otrzymał również numer eksportowy a tym samym został wpisany na listę krajowych zakładów uprawnionych do produkcji i exportu na rynki państw członkowskich Unii Europejskiej.
 
           
Ciągły i dynamiczny rozwój firmy, własna ubojnia, kultywowanie najlepszych tradycji przetwórstwa mięsnego, dbałość o środowisko naturalne, systematyczne wzbogacanie oferty handlowej a przede wszystkim działanie zgodne z naszą wieloletnią dewizą – „w dobrym smaku”, przez który rozumiemy nie tylko niepowtarzalny smak naszych wyrobów, ale także przestrzeganie praw konsumenta i zasad etyki działań gospodarczych.     

Tagi

ubojnia, ubojnia pomorskie, zakład mięsny, zakład mięsny pomorskie, wołowina pomorskie, wołowina, półtusze, żywiec, elementy wieprzowe, podroby, jelita, tuczniki, mięso

Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka - Dotacje na Innowacje.
©2008-2010 euro-info.pl, Wszystkie prawa zastrzeżone
Wykonanie: nFinity.pl