Zakłady Mięsne "Piotrex" Piotr Nażyński

ul. Węgrzynowo 179, 06-211 Płoniawy tel. +48 (29) 714 02 00 fax. +48 (29) 714 02 02
Strona Internetowa: http://www.zm-piotrex.pl/  Wyświetlono: 6924
Ładuję...

Dane kontaktowe

telefon: +48 (29) 714 02 00
fax: +48 (29) 714 02 02
www: http://www.zm-piotrex.pl/
e-mail: piotrex@pro.onet.pl

Opis firmy

Firma PIOTREX posiada wieloletnią tradycję.

W roku 1990 przedsiębiorca Piotr Nożyński, wychodząc naprzeciw zapotrzebowaniom rynkowym, zarejestrował działalność gospodarczą. W roku 2001 właściciel podjął decyzję o budowie nowego zakładu, spełniającego wymogi Dyrektywy Unii Europejskiej i polskiej Ustawy Weterynaryjnej. Budowę rozpoczęto w 2002 roku.

Nowoczesny zakład z wykwalifikowaną załogą został uruchomiony w lipcu 2004 roku. W nowym zakładzie produkcyjnym połączono polską myśl inżynierską i zachodnią technologię. Przedsiębiorstwo posiada jedną z najnowocześniejszych w Europie linię uboju trzody i bydła austriackiej firmy BANSS o wydajności dla trzody - 120 szt./h (oszałamianie trzody odbywa się za pomocą CO 2, oparzanie kondensacyjne parowo-wodne na wisząco, opalanie automatyczne za pomocą tzw. pieca Duńskiego) oraz dla bydła i cieląt - 30 szt./h. Jest również możliwy ubój koni.

Zakład jest wyposażony: w centralny system chłodnictwa firmy GEA Grasso, trzy układy wentylacji mechanicznej firmy LENOX - wydzielone dla odpowiednich stref w zakładzie, w nowoczesną kotłownię opartą na kotłach firmy LOOS i VEISSMANN.

PIOTREX prowadzi szeroko rozwiniętą współprace handlową z dużymi hurtowniami, sieciami handlowymi, zakładami rozbioru oraz dalszego przetwórstwa. Zakład posiada uprawnienia do handlu na rynki EWG oraz na inne kraje z poza EWG .

Zakład ma wdrożony system HACCP. Zakład prowadzi własny skup żywca wieprzowego i wołowego od rolników indywidualnych, dużych ferm, dużych gospodarstw rolno-handlowych.

Oferta:

Wieprzowina

PÓŁTUSZE

  • półtusza z głową
  • półtusza bez głowy
  • głowa

OŚRODKI WIEPRZOWE

  • serca
  • nerki
  • ozory
  • wątroby
  • płuca
  • żołądek

Wołowina

ĆWIERCI

  • ćwierci wołowe z byków
  • ćwierci wołowe z krów


OŚRODKI WOŁOWE

  • serca
  • nerki
  • ozory
  • wątroby
  • płuca
  • żołądek

Cielęcina

TUSZE

  • tusze cielęce

OŚRODKI CIELĘCE

  • serca
  • nerki
  • ozory
  • wątroby
  • płuca

Tłuszcze

Tagi

wieprzowina, wieprzowina półtusze, ośrodki wieprzowe, wołowina, ćwierci wołowe, ćwierci wołowe z byków, ćwierci wołowe z krów, ośrodki wołowe, cielęcina, tusze cielęce, ośrodki cielęce, tłuszcze, zakład mięsny, mięso

Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka - Dotacje na Innowacje.
©2014 Wszystkie prawa zastrzeżone
Wykonanie: nFinity.pl