Zakłady Przetwórstwa Mięsnego Henryk Kania S.A.

ul. Korczaka 5, 43-200 Pszczyna tel. +48 (32) 210 32 47 tel. +48 (32) 210 48 34
Strona Internetowa: http://www.zpmkania.com.pl  Wyświetlono: 7576
Ładuję...

Dane kontaktowe

telefon: +48 (32) 210 48 34
www: http://www.zpmkania.com.pl
e-mail: zpmkania@zpmkania.com.pl

Opis firmy

 

Nasza firma wyrasta z głębokich tradycji rzemiosła masarskiego istniejących w Pszczynie jeszcze na przełomie XIX i XX wieku. Wtedy to, w roku 1897, na terenie gdzie obecnie znajduje się ZPM Henryk Kania S.A. powstała miejska rzeźnia, z powodzeniem funkcjonująca do połowy XX wieku. Z czasem obok wybudowano niewielką masarnię, której niektóre budynki istnieją jeszcze do dzisiaj. Jednak to już zamierzchła przeszłość, Obecnie firmę mieszczącą się na tym samym terenie mamy przyjemność zaprezentować Wam jako nowoczesne przedsiębiorstwo rodzinne.

Współczesność Zakładu rozpoczyna się w roku 1990, wtedy to założyciel Henryk Kania uruchomił produkcję wędlin na poziomie trzech ton na dobę. Po kilku latach został przejęty teren sąsiadującej masarni, co pozwoliło znacznie powiększyć zdolności produkcyjne. Jednak prawdziwy, dynamiczny rozwój firmy przypada na drugą połowę lat 90-tych. Wtedy to, w wyniku przeprowadzonych inwestycji zdolności wytwórcze wzrosły do 100 ton na dobę. Stało się to dzięki wyposażeniu Zakładu w nowoczesne urządzenia i linie technologiczne. Kolejne lata to dalsze inwestycje w nowe maszyny umożliwiające intensywny rozwój organizacji produkcji oraz sprzedaży produktów dostosowanych do wymogów rynku. W chwili obecnej ZPM Henryk Kania S.A. posiadają uprawnienia do eksportu oraz spełniają wymogi systemu jakości wymagane w Unii Europejskiej.

Specjalizacja i standaryzacja produkcji, pozyskanie własnych, niezawodnych źródeł surowca sprawiły, że wypracowana została baza produktów spełniających wymagania naszych nawet najbardziej wymagających klientów. I taka jest właśnie misja firmy: oferowanie produktów o tradycyjnym smaku, wyprodukowanych w warunkach zapewniających najwyższe standardy bezpieczeństwa.

Tagi

mięso, wędliny, artykuły spożywcze

Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka - Dotacje na Innowacje.
©2014 Wszystkie prawa zastrzeżone
Wykonanie: nFinity.pl